кадри БНТРедактор: Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи конкретни части от

...
кадри БНТРедактор: Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи конкретни части от
Коментари Харесай

В актуализация на бюджета за заложени милиони за бонуси към заплатите на КЕВР, разкри Нинова

кадри Българска национална телевизия

Редактор: 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни съответни елементи от препоръчаната от служебния кабинет, с които социалистите не са съгласни. Тя уточни, че са планувани 47 милиона за пазаруване на ваксини против коронавирус. Нинова напомни, че България има ваксини за 2022 и даже за 2023 година и изрази подозрения, че отпущането на нови пари е единствено в полза на фармацевтичната промишленост. Според нея парите могат да отидат в младите фамилии като помощ за времето, в което децата им остават у дома.

Корнелия Нинова съобщи също, че са планувани 17 милиона за Комисията за енергийно и водно контролиране. Те са за изплащането на санкции, които се дължат от комисията за изгубени правосъдни каузи. По-фрапиращото е обаче, че в актуализацията на бюджета се плануват 3 млн. лв. за бонуси към възнагражденията на чиновниците й. „ Средната заплата в КЕВР е 5000 лв. “, разясни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че в новия вид на бюджета са заложени спомагателни средства за пенсионерите единствено за септември. „ Не е това преизчисляването, което желаеме “, сподели още Нинова. Тя призна, че не схваща за какво финансовия министър Асен Василев се оплаква, че няма да има спомагателни 50 лв. към пенсиите през есента, само че не е заложил средствата за това в актуализацията.

Председателката на Българска социалистическа партия добави, че не са планувани и пари, с които да бъдат изплатени заплатите на пътните строители, които излязоха на митинг и по тази причина те може още веднъж да блокират пътища. Нинова сподели също, че служебното държавно управление разчита на европейски средства по Плана за възобновяване и резистентност. Това обаче е парадоксално, в случай, че не желае да го внесе в Брюксел.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР